Tujor

Lyser du inte upp när vi pratar om tujor? Som kan. Du kanske känner till livets smaragdträd bättre som barrträd. Och det är inte så förvånande eftersom ett livsträd är ett släkte av barrträd i en familj av cypresser. Det är därför barrträd och livets träd ofta förväxlas med varandra.

Livets smaragdträd är därför en barrträdsart. Idag finns livets träd överallt: parker, offentliga trädgårdar, men inte mest i privata trädgårdar där de planteras som en häck runt fram- eller bakträdgården. Vill du veta mer om denna växt och beställa Lifes Emerald Tree? Läs då denna nya blogg.

The Tree of Life Emerald: En mångsidig växt

The Emerald Tree of Life är en populär växt. Namnet är inte särskilt överraskande: grenarna med sina karakteristiska långsträckta löv (ibland kallade nålar) har en smaragdgrön färg. En färg som inte försvinner på vintern: som sparar på löven på vintern.

Livets smaragdträd används på olika sätt: som en häck, men också som en solitär växt som sedan beskärs till en specifik form. Eftersom växten inte tappar löv garanteras integriteten för dig och din trädgård. Trots det förblir barrträd och därmed också livets träd en bättre skiljevägg för bakgården än framträdgården. Plantorna växer trots allt ganska snabbt och är svåra att hålla nere.

Plantera livets träd

Livets smaragdträd är, liksom de andra typerna av livets träd, lätt att plantera. Anläggningen kräver också lite underhåll efter plantering. Emerald Tree of Life är dock ingen snabbväxande.

Växten växer ganska långsamt jämfört med andra typer av barrträd, bara cirka åtta tum per år. Men detta har också en fördel: det sparar på att beskära livets träd. Andra sorter kräver redan minst en till två beskärningar per år. Något som inte är fallet med Livets träd Emerald. Hösten är en bra tid på året för detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *